Z6_PPGAHG8001D000QVC0H28N05E2
Z7_PPGAHG8001D000QVC0H28N05U5

Международен фолклорен фестивал "Златен прах"/International folklore festival ”GOLDEN DUST” CHELOPECH

Дата на публикуване: 28.02.2022
Последна актуализация: 08.09.2023

 

 

Golden DustПровеждането на фолклорния фестивал започна през 2014, но ето ни днес, след вече 6 успешни фестивала, ние се готвим за нов 7-ми, който чука на вратата.

           За тези шест години нашият фестивал успя да набере популярност освен в пределите на Балканския полуостров, а и в цял свят.

            Всяка година, през третата седмица на юли, Международния Фолклорен Фестивал „Златен прах“ се провежда в китния парк за отдих и развлечения – „Корминеш“, намиращ се южно от селото, зорко бдейки над язовир „Качулка“.

            Домакините от Община Челопеч, ежегодно посрещат чуждестранни фолклорни формации, като до 2019г. в него взеха участие групи от Мексико, Индия, Грузия, Словакия, Турция, Румъния, Италия, Сърбия, Русия, Испания, Аржентина, Босна и Херцеговина, Бразилия, Грузия, Еквадор, Индия, Индонезия, Китай, Латвия, о-в Гуам, Сингапур, Словакия, Турция, Украйна, Чили, Колумбия, Беларус, Коста Рика, Тайван, Перу, Япония, Башкирия, Южна Корея и Северна Осетия.

            Вечерните концертните програми на международните фолклорни групи винаги започват с официално откриване в четвъртък и продължават до закриването на фестивала в неделя, а в дните – събота и неделя се провеждат конкурси за български народни песни и български народни танци, като в тях взимат участие състави от цяла България.

            В случай, че желаете да вземете участие в конкурсната част на Международния фолклорен фестивал „Златен прах“, може да се запознаете с регламента за участие и апликационната форма за  записване, а дори и да желаете да останете в ролята на зрител, ние ще се радваме да бъдете наши гости!

 

 

Златен прах се завръща